Jan Eskildsen, Bassist

Bluegrass Boulevard

Mortens Trio

Aksel & the Hooligans

Honorar, scene m.v.

Historie

 

 

Mere om: Bluegrass Boulevard

Rullemarie

Mortens Aften

Hooligans

Back

 

Mere om Mortens Aften

 


 

Morten Overlade (guitarist) havde i 1970'erne været med til at starte Odense-bandet NEMO (Niels og Morten, forstås). I begyndelsen af 80'erne tog han ud som folkesanger. Han var bl.a. rundt på Europas landeveje i et halvt års tid.

 

I starten af 1981 fik han tilbudt et job på et af Århus' musiksteder, Cafe Himmelblå. Først en uge før jobbet fandt han ud af, at de forventede et helt orkester, og så var "gode dyr rådne".

 

Morten konfererede med sin med-kollektivist Anders Klode (trommer i Rullemaries Rockræs), og sammen fandt de frem til (guitaristen) Karsten "Ky" Have Berger på en habil mundharpe, Jørgen Tvilum på percussion, Christian Ørsnes på sax og klarinet, og så mente Anders, at jeg kunne håndtere en bas.

 

Bortset fra dengang i gymnasiet, hvor jeg for sjov havde prøvet en kontrabas i 2 minutter - og fik nogle gigantiske vabler - havde jeg aldrig rørt en bas. Og slet ikke en el-bas, som Morten kunne låne til mig.

 

Men da Morten ringede mig op, beroligede han mig med, at Anders mente, at det kunne jeg sagtens klare, - og at det i øvrigt var ganske simple amerikanske standards inden for blues og country, vi skulle spille.

 

Jeg havde ikke rørt et instrument i mere end et halvt år, men jeg indvilgede da i at deltage. Og det har jeg aldrig fortrudt!

 

I løbet af de 3 hårde øvedage vi nåede, måtte jeg konstatere, at jeg ikke kendte meget til amerikanske standards. Var han mødt op med en serie engelske sange med Beatles, Stones, Who, Kinks, Hendrix, Clapton osv., havde jeg nok været mere på hjemmebane.

 

Men vi gennemførte arrangementet som "Capt’n Morgan’s Mobile Band", - med en stor del af datidens århusianske rock-korifæer linet op langs baren. Og det blev til genvalg på Cafe Himmelblå et par måneder senere!

 

Christian forlod bandet, som skiftede navn til Mortens Aften. I stedet fik vi Benny Stanley fra Den Gamle Mand og Havet med på el- og steel-guitar. Benny havde en hel særlig evne til at udleve sit liv gennem en heavy guitarsolo. - Men han var samtidig i stand til at spille nogle meget smukke steelguitar-fills.

 

Herefter gik det slag i slag. Mellem mange gode oplevelser husker jeg særligt vores Fyns-turné. I løbet af 10 sommerdage spillede vi 9 jobs på Fyn og omkringliggende øer. Vi spillede lige fra Ringe Statsfængsel til en truckerfestival i Odense. Og der blev festet i 10 dage!

 

Vi lukkede orkesteret ned i 1986, da Morten, Anders og jeg sideløbende havde dannet Mortens Trio, som blev for stor en konkurrent, da trioen kunne spille det samme musik (- men naturligvis ikke helt med 6 mands fylde -) og synge de samme 3-stemmige kor for en væsentlig reduceret pris.

 

Nedlukningen skete ved en stor fest på en fyldt Gyngen i Århus, hvor vi var udvidet med 3 blæsere.

Jørgen tager en gang i mellem ud og underholder med akustisk guitar – og er altid klar, hvis han kan få ”luftet” de gode, gamle congas.

Karsten har i 2007 udgivet CD med sit band Orient á la Tino med titlen ”Orient à la Tino – With Emir Bosnjak”.

Og Benny har arbejdet videre med projekter omkring Den Gamle Mand og Havet.