Jan Eskildsen, Bassist

 

 

Bluegrass Boulevard

Mortens Trio

Aksel & the Hooligans

Cody McNeil

Trio LaChris

Honorar, scene m.v.

Historie

 

 

Bluegrass Boulevard - Nyt i 2016: Bluegrass i kirken

 


 

Bluegrass er en traditionel amerikansk musikform, der har taget sit navn efter Kentucky, the Bluegrass State. Bluegrass samler elementer fra den gamle country musik, swing, jazz, blues og den traditionelle folkemusik, som indvandrerne fra Europa i sin tid bragte med sig til den nye verden. Læg dertil den flerstemmige sang, som kendes fra de mange små kirker, og et tekstunivers som spænder fra den evige ulykkelige kærlighed over menneskeskæbner til det nære forhold til kirken og til troen. Resultatet er blevet en perlende frisk, energisk, ekvilibristisk og charmerende musikform.

 

Bluegrass Boulevard har i mange år dyrket musikken. Deres optræden er dynamisk og humoristisk, og undervejs fortælles om musikken, dens emner og miljøer. Efter at have overværet en koncert med kvartetten udtalte Anders Gaden, organist og korleder ved Helligåndskirken i Aarhus:

 

’Det var en usædvanlig skøn oplevelse at høre Bluegrass Boulevard. Veloplagt og professionelt præsenteret repertoire, der spillede flot ind i en kirkelig sammenhæng. Musikerne spillede med energi og fingerfærdighed og med sans for stilen. Der er virkelig gang i den når fingrene farer hen over strengene og bassen kører derudad… Rytme og smil forplantede sig helt naturligt til publikum og blev siddende længe i kroppen den aften.’

 

 

Bluegrass Boulevard er (fra venstre):


Mads Knude Hovgaard, banjo, dobro og sang

Jan Eskildsen, bas og sang

Jesper Henning Pedersen, sang og mandolin

Henning Petersen, sang og guitar

 

 

 

 

Koncert med Bluegrass Boulevard vil forme sig som et causeri, en indføring i musikken, historien, menneskene og miljøerne bag bluegrass. Det kan foregå i kirken, eller i et lokale i sognegården. Det kan enten bestå af to sæt á 45 minutter, så der er tid til en forfriskning ind imellem, eller forme sig som en koncert uden pause. Vi medbringer lydanlæg til en let forstærkning af lyden, der jo som udgangspunkt er akustisk.

 

 

Vi har tidligere bl.a. spillet KONCERTER på Tønder Festivalen, Århus Folkemusikfestival, Horsens Folkemusikfestival og i DR-TV.

 

Vi har været UGENS MUSIKNAVN i DANMARKS RADIO, har medvirket i "Folk Live"-programmer, og har lavet jingler til Leif Wivelsteds program "Country Club".

 

I tidligere udgaver af Bluegrass Boulevard er der lavet denne video.

… og her kan du lytte til sangen om den lille bjergkirke.

 

Kontakt:

Jan Eskildsen

E-mail: Klik her

Tlf. 21 40 16 74